CARPETGALLERY

Literatuuroverzicht

terug               home

 

De mysterieuze pracht van oosterse tapijten (Oriental Carpets)

 
 
Weven is een van de oudste ambachten van de mens. Hoe lang er precies kleden en tapijten worden geweven weet niemand, maar de weefkunst wordt in ieder geval al in het oude Testament en Homerus ' Ilias' geroemd. Enkele deskundigen menen dat de eerste tapijten door de Mongolen zijn geweven, anderen schrijven de eerste kleden toe aan de Perzen, de KaukasiŽrs of de Egyptenaren. Waar hun oorsprong echter ook mag liggen, tegenwoordig worden oosterse tapijten over de hele wereld vervaardigd.

De mysterieuze pracht van oosterse tapijten, geeft op een begrijpelijke manier informatie over de tapijtproducerende culturen van het Midden-Oosten en de prachtige kleden die ze maken. Zo schetst dit boek onder andere de basiskenmerken van een oosters tapijt. Verder worden fundamentele tapijtweeftechnieken van over de hele wereld beschreven.
Daarbij komen alle belangrijke stappen voor het maken van een oosters tapijt aan bod, van hoe een tapijt ontworpen wordt en een weefgetouw werkt tot knoootechnieken en het af-
Met behulp van duidelijke en kleurrijke foto's raakt u vertrouwd met talloze kleuren en weefsels. Zo kunt u zelf oosterse tapijten leren identificeren en appreciŽren.

Bent u van plan een oosters tapijt te kopen? Dan vindt u in dit boek praktische informatie die u kan helpen bij het kiezen van een kwaliteitstapijt. Dankzij een heleboel waardevolle tips weet u waarop u moet letten voor u tot de koop overgaat. Ook de waarde van tapijten als investering wordt besproken.
Verder krijgt u in dit boek een aantal decoratietips, zodat uw tapijten overal mooi ogen. Natuurlijk wordt ook uitgelegd hoe u de tapijten het best kunt onderhouden. Tot slot bevat dit boek een verklarende woordenlijst van de belangrijkste termen uit de tapijtweefkunst en -handel.
gebonden, 124 blz., tweedehands 20 - 30 euro
De mysterieuze pracht van oosterse tapijten (Oriental Carpets)